Bliv Mekaniker
Det rigtige valg
“hvor svært kan det være?” - at blive mekaniker altså.
Uddannelsen er alsidig, og gennemgår mange forskellige emner, som tilsammen giver mekanikeren indsigt i hvad der kan være galt med bilen.
Uddannelsen veksler mellem skolebænk og praktik på et autoværksted. Der er flere retninger til at blive mekaniker. Selve uddannelsen tager fra 2 til 4 år, og når du er færdigudlært er det nødvendigt at tage forskellige kurser efterfølgende, for at kunne være i stand til at arbejde med den nyeste teknologi.
Hvad skal jeg kunne som mekaniker.
Du skal du have viden om en masse forskellige funktioner og reparationer, på mange forskellige bilmodeller. Selvom at bilernes komponenter i dag grundlæggende fungerer på samme måde, er der alligevel små eller store forskelle på hvordan de fungerer fra bilmærke til bilmærke. Du skal være fysik robust, da en del arbejde sker i nogle kringlede arbejdsstillinger, og nogle af bilens komponenter er ret tunge. IT kundskaber er en stor del af mekanikerens arbejde i dag da en del af fejlfindingen udføres ved hjælp af elektrisk udstyr og computere. Udstyret og bilerne ændres løbende, og derfor er efteruddannelse og ekstra træning vigtigt for at genopfriske og lære de nye funktioner.
Folkeskolen er ved vejs ende og hvad så.
Jeg anbefaler stærkt at du tager 10. klasse da det styrker dine kompetencer til at klare dig stærkt igennem uddannelsen som personvognsmekaniker. Den anbefaling skyldes at der på denne uddannelse skal opnås minimum E niveau i de fire uddannelsesspecifikke fag.
Dansk E - Engelsk E - Fysik E - Matematik E
Vælger du alligevel at stoppe i 9. klasse så har du to muligheder for at starte på din uddannelse
1. Starter på Grundforløb 1
2. Hvis det er over et år siden du gik ud af 9. klasse kan du starte direkte på Grundforløb 2
Ny Mesterlære.
Er du blevet skoletræt, og ikke magter skolearbejdet med det samme, kan du forsøge at lave en aftale med et værksted om at komme i den ny mesterlære. På denne måde kommer du hurtigt i gang på værkstedet, og tager skoleforløb løbende. Nej du slipper ikke for det. Det kan også være du ikke er sikker på uddannelsen er det rigtige for dig, så lav en aftale med et værksted om at komme en uge i praktik, inden det starter med et halvt år på skolebænken, for på den måde at finde ud af om det er noget for dig.Uanset hvilken vej du vælger, bliver du mekaniker, og afslutter med et svendbrev på samme vilkår som alle andre.
Se mere her på uddannelsesguiden
Videreuddannelse.
Som udlært mekaniker, har du mulighed for andre uddannelser som f.eks. bilsagkyndig, produktionsteknolog, Autoteknolog, Driftsteknolog offshore og Automationsteknolog. Du kan få flere oplysninger om andre muligheder på bl.a. uddannelsesguiden under videregående uddannelser.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar